Gęsina

Mięso z gęsi to bogactwo pełnowartościowego białka i nienasyconych kwasów tłuszczowych, w tym tak istotnych dla naszego zdrowia omega-3 i omega-6.
Kwasy te wpływają m.in. na obniżenie poziomu złego cholesterolu (LDL) we krwi, a podwyższenie dobrego (HDL), ponadto wpomagają pracę mózgu.
Dlatego też gęsina rekomendowana jest dla osób cierpiących na choroby sercowo-naczyniowe.
Warto także docenić to, że mięso z gęsi dostarcza wielu cennych witamin – A, E, witaminy z grupy B, zwłaszcza niacyny – oraz składników mineralnych: potasu, fosforu, magnezu, żelaza, cynku, przez co wpływa na wydolność organizmu.

ZAPRASZAMY!!!
Gęsina będzie gościć na naszych stołach do 4 grudnia 2017 r.
Ze względu na długi proces przygotowania mięsa z gęsi
prosimy o wcześniejszą 2 dniową rezerwację
pod numerem: +48 509 753 501